Report

Tygři porazili Boleslav po výsledku 4:1 i ve třetím vzájemném střetu

Liberec — Nebyla to sice vysoká výhra jako minule, i tak se ale liberecký fanoušek bavil. O vítězství 4:1 nad rivalem z Mladé Boleslavi se postaral čtyřlístek různých střelců, kdy vše bylo podpořeno solidním výkonem Lukáše Paříka.

Úvod utkání rozehráli Tygři na dobrou notu. Už v páté minutě vyslal T.J. Melancon kotouč od modré na Novotného, před kterým ránu tečoval do branky boleslavský Fořt. Následně však nastala pasáž, kdy spíše hrozili Středočeši. V koncovce ale postrádali notnou dávku přesnosti a i proto se šlo do první přestávky za jednobrankového náskoku pro šelmy.

Kolem třicáté minuty se gólový kolotoč roztočil. Nejdříve Melancon proplul útočným pásmem, aby posunul do strany na Tomáše Filippi. Lídr extraligové produktivity vypálil sice přímo do Novotného, po chvíli však kotouč propadl za brankovou čáru. Poté se ale prosadili Mladoboleslavští. Róbert Lantoši napotřetí proměnil svůj samostatný únik v zápase, když si lišácky položil Paříka. Minutu před druhou přestávkou ale vrátil Tygrům dvoubrankové vedení Kelly Klíma, který přesnou dělovkou skóroval z pravého kruhu.

Jakub Rychlovský o zlepšení v posledních UTKÁNÍCH
Chtěli jsme se v těchto dvou zápasech před pauzou srovnat. Předtím jsme tam totiž měli takové výpadky v obraně. Zasoustředili jsme se proto na defenzivu a další detaily a myslím, že už to teď bylo srovnané.

Na úvod třetí dvacetiminutovky šelmy nepolevily. ve středním pásmu nabral rychlost mladičký Jaromír Pérez, jenž obelhal jak oba obránce, tak i samotného Novotného v brance. Čtyři minuty před koncem ještě došlo k bitce, ve které si to úspěšně rozdal Jan Šír s hostujícím Osburnem, další branka však už nepadla. Liberečtí tak po vítězství 4:1 píší tři body do tabulky.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Zápas nebyl jednoduchý, naše hra byla neučesaná. Upozorňovali jsme předem na brejkové dovednosti soupeře a přesto nám hned čtyřikrát jeli na bránu. Nebýt vynikajícího Paříka, tak mohlo utkání dopadnout úplně jinak. Jsem trochu zklamaný z našeho vystoupení, ale na druhou stranu tam byly pasáže, kdy jsme soupeře přehrávali a mohli jsme dát daleko víc gólů, než jsme dali."
Richard Král
BK Mladá Boleslav
„ V první třetině jsme měli dvě šance, kdy jsme mohli jít do vedení, my je neproměnili a pak si dali vlastňáka. U druhé branky jsme jim nahráli do slotu, což je nepředstavitelné, ale my jsme toho schopní. A když se pak dostaneme do hry snížením na 1:2, tak dostaneme třetí laciný gól. Nějaké šance jsme si vypracovali, když je ale nezúročíme, tak je soupeř trestá. Musíme se odrazit od toho, co jsme předváděli ve třetí třetině. Tam jsme dohrávali osobní souboje a mělo to to nasazení, které jsme si představovali. "

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner